Contact

Historie

Mantrans BV is een transportbedrijf en (h)echt familiebedrijf dat voortgekomen is uit een verleden met onder andere een eigen slachthuis en meerdere (pluim)veebedrijven. Dit slachthuis had eigen vrachtwagens die het pluimvee vervoerden in binnen- en buitenland

1979

1979 Job & Gerda Mandersloot starten naast hun Kalverhouderij ook met Mantrans BV. Naast de eigen pluimveehandel word er ook kippen, kalkoenen en vleeskuikens getransporteerd.

1987

Het slachten van kalkoenen werd uitgebreid en Mantrans werd gevraagd om de Nederlandse kalkoenen aan te leveren.

1988

Al snel nam het levend gewicht van de slachtrijpe kalkoenen toe, waardoor de kratten te klein werden. De containers die toentertijd in overleg met de slachterij containers gekocht werden zijn inmiddels vervangen door de huidige, zelf ontwikkelde containers.

1991

In dit jaar werd de pluimvee auto vervangen en werd er een tweede auto aangeschaft voor het transport van stukgoederen, voornamelijk richting Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië-Slowakije. In de jaren die volgden is Mantrans met haar klanten meegegroeid, met een steeds uitgebreider en geavanceerder wagenpark tot gevolg, voor zowel pluimvee-, mest- als stukgoederentransport.

1996

Naast het pluimveetransport begon Mantrans BV zich ook te specialiseren in het vervoer van BDF Bakken. Hierin werd samenwerking gevonden met verschillende logistieke dienstverleners in binnen en buitenland.

2005

De volgende generatie komt werken in het bedrijf. De zonen komen werken als vrachtwagenchauffeurs en zijn dagelijks bij de klanten te vinden

2010

De dienstverlening wordt uitgebreid. Er word een shovel aangeschaft. Met deze shovel word er dagelijks pluimvee & mest geladen. Dit gebeurt bij de al bestaande klanten & voor klanten in de regio.

2010

Nadat in de markt de vraag ontstaat voor lichtgewicht voertuigen, ontwikkeld Mantrans BV een uniek lichtgewicht concept. Door geen concessies te doen aan het laadoppervlak, is het vanaf nu mogelijk om meer pluimvee per wagen te vervoeren binnen de internationale wetgeving.

2011

Als 1e in Europa word er een truck op de weg gezet die voorzien is van een drinkinstallatie voor pluimvee tijdens transport. Het systeem is dusdanig gecertificeerd dat er ook transporten van langer dan 12 uur mee gedaan kunnen worden.

Anno nu

Ook anno nu staat Mantrans nog steeds bekend als professionele speler in de markt waarbij ‘betrouwbaar’ en ‘vooruitstrevend’ veel gehoorde termen zijn bij het anticiperen op de wensen van opdrachtgevers.